Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Πολιτιστική επανάσταση στη Κίνα - ένας σταθμός στην ιστορία, του Γουίλλιαμ Χίντον

Το βιβλίο αυτό αναφέρθηκε κάποιες φορές σε ομιλίες κατά τη διάρκεια του διήμερου για τη ΜΠΠΕ. Mιας και υπήρξε ενδιαφέρον το αναρτούμε εδώ με τη δυνατότητα όποιος θέλει να το κατεβάσει σε μορφή pdf. Ευχαριστούμε το σύντροφο που μας το έστειλε.

Η παρουσίασή του από το εκδοτικό (εκδόθηκε από το Κύτταρο το 1975):
Αυτό το κείμενο του Γουίλλιαμ Χίντον, έρχεται να διαλύσει όλες τις κακόβουλες και γελοίες ερμηνείες που η αστική προπαγάνδα προσπάθησε να δώσει στη Μεγάλη Προλεταριακή Επανάσταση του 1966-69 στη Κίνα. Η προσωπική μαρτυρία του συγγραφέα που τον καιρό εκείνο βρισκόταν εκεί, επιβεβαιώνει την εξήγηση σαν μια εκδήλωση της αντίθεσης ανάμεσα σε διαφορετικά κοινωνικά συμφέροντα.
Η πάλη ανάμεσα στις δυνάμεις της επανάστασης και της αντεπανάστασης, του Σοσιαλισμού και του Καπιταλισμού, της πρωτοβουλίας των μαζών και της επιβολής σε αυτές, παρουσιάζεται εδώ με έναν αναλυτικό τρόπο.
Ξεκινώντας από τη Σαγκάη το 1966 το κίνημα, "των Ερυθροφρουρών", αγκάλιασε πλατειά όλη τη χώρα σαρώνοντας στην πορεία του τ' απομεινάρια της αστικής και φεουδαρχικής συνείδησης που είχαν μετασχηματιστεί στον πιο επικίνδυνο για την επανάσταση αντίπαλο, τον Ρεβιζιονισμό! Η πάλη ενάντια σε κάθε τι ατομικιστικό και η μεταμόρφωση των Κινέζων πολιτών σ' ένα είδος ανθρώπου, υπήρξε το κύριο χαρακτηριστικό μιας τρίχρονης εξόρμησης, που σφράγισε την κοινωνική και πολιτική πορεία της Κίνας. Ταυτόχρονα αυτή η εξόρμηση στάθηκε φωτεινός φάρος για τη Δύση επιβεβαιώνοντας τις θέσεις όλων εκείνων που στη σκέψη του Μάο Τσε-Τούνγκ έχουν αρχίσει να βλέπουν τον αληθινό συνεχιστή του Μαρξισμού, τον αληθινό συνεχιστή της χειραφέτησης του ανθρώπου και της κυριαρχίας του στο εαυτό του και στο κόσμο!



Οδηγίες κατεβάσματος: πατάτε πάνω δεξιά στο τετράγωνο με το βελάκι και μόλις ανοίξει στο pdf πατάτε πάνω στο κάθετο βελάκι με τη γραμμή (δεύτερο σύμβολο) και μετά επιλέγετε αν θέλετε να το κατεβάσετε ή όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: